Preskoči na glavno vsebino

Adios Valencia

Četrtek 24.10.2019 
Tokrat sta dan delovno začeli samo Brina in Katja. Poleg običajnega dela danes naučili tudi dela z antibiotiki in sicer antibiogram. 
Popoldne smo skupaj z organizatorji preživele na prijetnem poslovilnem kosilu, kjer smo še zadnjič jedle znamenito Paello. Po kosilu smo se s težkim srcem poslovile ter se zahvalile za gostoljubnost. Temu je sledil ogled grafitou po mestu, kjer smo jih z navdušenjem opazovale ob zanimiv razlagi njihovega pomena. 
Dan smo zaključile z še zadnjimi nakupi spominkov ter ob vroči čokoladi in churrosih pričakale večer. 


Petek, 25.10.2010
Katja in Brina sta dan zadnji začeli sproščeno. Po jutranji kavi sta se odpravili na delo, kjer ju je pričakala Cristina. Svoje naučeno znanje sta ponovili in delo opravljali samostojno. Po končani analizi krvi in urina, ju je Rosa naučila polnjenje kapsul in njihove izdelave. Kljub temu, da ne govori angleško smo se odlično razumele saj je gospa ne glede na leta izredno živahna in polna energije ter poleg dela v farmaciji tudi slika. Slovo je bilo žalostno, vendar polno upanja na ponovno srečanje in navdušenja nad na novo pridobljenim znanjem ter izkušnjami.
Teja in Julia sta ponovili postopke in meritve, ki sta se jih naučili.
Kaja je zadnji dan preživela v družbi Miguela. Postavljala sta pasti za podgane in posebne pasti za komarje.
Popoldne smo se še zadnjič sprehodile po Valencii in občudovale odtenke neba zahajujočega sonca, večer pa preživele v družbi ostalih dijakov iz programu Erasmus Valencia. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Hola de Valencia!

Sobota 12.10.2019 Naša španska avantura se je začela v soboto, 12.10. 2019 in sicer z vožnjo do Trevisa. Po uri in pol dolgem letu nas je v Valencii pozdravilo sončno in toplo vreme. S kombijem nas je simpatični voznik zapeljal do stanovanja, kjer že živita bivša dijaka tehniške gimnazije, ki sta v Španiji prav tako preko Erasmusa. Pet dijakinj se nas je namestilo v velikem sedemposteljnem stanovanju, Ana in profesorica pa stanujeta v sosednji ulici v rezidenčnem stanovanju, vsaka s svojo kopalnico. Po večerji, ki nas je pričakala v stanovanju, smo se odpravile na nočni potep po Valencii. Ta nas je nemudoma očarala s sproščeno energijo in španskim temperamentom, ki je še posebej prišel do izraza, saj so Španci prav ta dan praznovali " Dia de España " (dan Španije) in so bile ulice preplavljene z omamnimi dišavami, poskočno glasbo in živobarvnimi stojnicami.                            Barvitost španske kulinarike                       Okušanje sangrije  Na poti do

Albufera y Paella Valenciana

Nedelja, 20.10.2019 Po športno preživeti soboti smo si v nedeljo po neprespanem tednu privoščile malo daljši spanec. Ob 12-ih smo se s preostalimi Erasmus+ dijaki odpravile v 10 km oddaljeno Albufero, največje jezero v Španiji. Naravni rezervat Albufera je znan po nasadih riža in je dom številnih vrst ptic. Poleg raznolike biotske pestrosti je to območje tudi izvor tradicionalne španske jedi, Paella. Ob prihodu sta nas na čolnu pričakala vodiča, ki sta se po najboljših močeh trudila zakriti sledi dežja. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se vkrcali na čoln in odpluli v neznano. Po uri vožnje skozi raznolike kanale, kjer so nam družbo delale race in raznovrstne ptice, smo se odpravili proti restavraciji na pokušino tradicionalne španske jedi, Paelle. Za predjed so postregli solato ter specifičen česnov (salsa alioli) in paradižnikov namaz s popečenim kruhom. Kuharja sta nam nato ponosno pokazala ogromno ponev, premera enega metra, v kateri je bila pripravljena okusna Paella