Preskoči na glavno vsebino

¿Que es horchata?

Sreda 16.10.2019 

Sreda je bila zaznamovana z navdušenjem Katje in Brine nad novo pridobljenim znanjem pri določanju krvnih skupin ter Rh faktorja. V farmacevtskem laboratoriju nama je na najino prošnjo simpatična uslužbenka Cristina odvzela vzorec krvi, ki sva ga nato sami testirali in tako še v praksi utrdili svoje znanje.

    

Tudi Ana in Kaja sta delovni dan zaključili zadovoljni ter polni novih informacij o higienskih standardih, predvsem v restavracijah s hitro prehrano ter javnih šolah, kjer ju je marsikdaj presenetilo zaskrbljujoče realno stanje razmer.  
 

Julia in Teja sta ponovili včerajšnje postopke ter se naučili meriti koncentracije klora v različnih vzorcih. 

Popoldne nas je profesorica odpeljala najprej na degustacijo horchate v Mercado ColonHorchata je tradicionalna španska pijača, ki izvira iz Valencije. Narejena je iz gomoljev chufe, zemeljskih mandljev. Postreže se hladna in po običaju se vanjo namaka sladek pekovski izdelek, imenovan furton. 

    


S sladkim okusom v ustih smo se podale na lov za arhitekturnimi atrakcijami Valencije, med katerimi je muzej svile, Lonja de la Seda. Zaščiten je pod Unescom in je ena glavnih turističnih znamenitosti v mestu, kjer je nekoč potekalo trgovanje s svilo. V oči nam je padel tudi muzej keramike, skozi katerega smo se na hitro sprehodile in občudovale umetnostni stil iz obdobja rokoko. Dan pa smo zaključile s sprehodom čez največjo nakupovalno ulico Calle Colon. 


Hasta maňyana... :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Hola de Valencia!

Sobota 12.10.2019
Naša španska avantura se je začela v soboto, 12.10. 2019 in sicer z vožnjo do Trevisa. Po uri in pol dolgem letu nas je v Valencii pozdravilo sončno in toplo vreme. S kombijem nas je simpatični voznik zapeljal do stanovanja, kjer že živita bivša dijaka tehniške gimnazije, ki sta v Španiji prav tako preko Erasmusa. Pet dijakinj se nas je namestilo v velikem sedemposteljnem stanovanju, Ana in profesorica pa stanujeta v sosednji ulici v rezidenčnem stanovanju, vsaka s svojo kopalnico.

Po večerji, ki nas je pričakala v stanovanju, smo se odpravile na nočni potep po Valencii. Ta nas je nemudoma očarala s sproščeno energijo in španskim temperamentom, ki je še posebej prišel do izraza, saj so Španci prav ta dan praznovali "DiadeEspaña" (dan Španije) in so bile ulice preplavljene z omamnimi dišavami, poskočno glasbo in živobarvnimi stojnicami.

                           Barvitost španske kulinarike                       Okušanje sangrije 
Na poti do središča dogaja…

Adios Valencia

Četrtek 24.10.2019 Tokrat sta dan delovno začeli samo Brina in Katja. Poleg običajnega dela danes naučili tudi dela z antibiotiki in sicer antibiogram. Popoldne smo skupaj z organizatorji preživele na prijetnem poslovilnem kosilu, kjer smo še zadnjič jedle znamenito Paello. Po kosilu smo se s težkim srcem poslovile ter se zahvalile za gostoljubnost. Temu je sledil ogled grafitou po mestu, kjer smo jih z navdušenjem opazovale ob zanimiv razlagi njihovega pomena. Dan smo zaključile z še zadnjimi nakupi spominkov ter ob vroči čokoladi in churrosih pričakale večer.