Preskoči na glavno vsebino

Los primeros dias...

Ponedeljek 14.10.2019 - CIUDAD DE LAS SCIENCIAS (Oceanografico)

Dan smo začeli z ogledom delovnih mest kamor so nas pospremili koordinatorji. Predstavili pot do delovne lokacije, delovni čas ter naravo dela. 


Popoldne smo preživele v Oceanograficu, največjem akvariju v Evropi, kjer smo z navdušenjem opazovale raznolike morske živalske vrste, kot so morski levi, delfini, beluge, mroži, pingvini, krokodili, morski psi in mnoge drugeZa nameček smo si ogledale predstavo z delfini, ki zasluženo veljajo za ene najbolj inteligentnih živali. 












Izobraževalni park Ciudad de las Sciencias, kateri združuje umetnost ter znanost, je presežek moderne arhitekture, ki s svojimi futurističnimi objekti navdušuje tako obiskovalce kot tudi sprehajalce po izsušeni strugi reke Turie. Na vodni gladini pred muzejem znanosti, Hemisferico, smo se navdušene odločile, da preizkusimo zorbing, tako imenovano kotaljenje v napihljivih žogah po vodni gladini. Pot proti domu smo zaključile s sprehodom po parkih nekdanje reke, kjer nas je najbolj presunil športni duh domačinov. 





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Adios Valencia

Četrtek 24.10.2019   Tokrat sta dan delovno začeli samo Brina in Katja. Poleg običajnega dela danes naučili tudi dela z antibiotiki in sicer  antibiogram .   Popoldne smo skupaj z organizatorji preživele na prijetnem poslovilnem kosilu, kjer smo še zadnjič jedle znamenito  Paello . Po kosilu smo se s težkim srcem poslovile ter se zahvalile za gostoljubnost. Temu je sledil ogled  grafitou  po mestu, kjer smo jih z navdušenjem opazovale ob zanimiv razlagi njihovega pomena.   Dan smo zaključile z še zadnjimi nakupi spominkov ter ob vroči čokoladi in  churrosih  pričakale večer.   Petek, 25.10.2010 Katja in Brina sta dan zadnji začeli sproščeno. Po jutranji kavi sta se odpravili na delo, kjer ju je pričakala Cristina. Svoje naučeno znanje sta ponovili in delo opravljali samostojno. Po končani analizi krvi in urina, ju je Rosa naučila polnjenje kapsul in njihove izdelave. Kljub temu, da ne govori angleško smo se o...

Hola de Valencia!

Sobota 12.10.2019 Naša španska avantura se je začela v soboto, 12.10. 2019 in sicer z vožnjo do Trevisa. Po uri in pol dolgem letu nas je v Valencii pozdravilo sončno in toplo vreme. S kombijem nas je simpatični voznik zapeljal do stanovanja, kjer že živita bivša dijaka tehniške gimnazije, ki sta v Španiji prav tako preko Erasmusa. Pet dijakinj se nas je namestilo v velikem sedemposteljnem stanovanju, Ana in profesorica pa stanujeta v sosednji ulici v rezidenčnem stanovanju, vsaka s svojo kopalnico. Po večerji, ki nas je pričakala v stanovanju, smo se odpravile na nočni potep po Valencii. Ta nas je nemudoma očarala s sproščeno energijo in španskim temperamentom, ki je še posebej prišel do izraza, saj so Španci prav ta dan praznovali " Dia de España " (dan Španije) in so bile ulice preplavljene z omamnimi dišavami, poskočno glasbo in živobarvnimi stojnicami.                            Barvitost španske kulina...

Albufera y Paella Valenciana

Nedelja, 20.10.2019 Po športno preživeti soboti smo si v nedeljo po neprespanem tednu privoščile malo daljši spanec. Ob 12-ih smo se s preostalimi Erasmus+ dijaki odpravile v 10 km oddaljeno Albufero, največje jezero v Španiji. Naravni rezervat Albufera je znan po nasadih riža in je dom številnih vrst ptic. Poleg raznolike biotske pestrosti je to območje tudi izvor tradicionalne španske jedi, Paella. Ob prihodu sta nas na čolnu pričakala vodiča, ki sta se po najboljših močeh trudila zakriti sledi dežja. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se vkrcali na čoln in odpluli v neznano. Po uri vožnje skozi raznolike kanale, kjer so nam družbo delale race in raznovrstne ptice, smo se odpravili proti restavraciji na pokušino tradicionalne španske jedi, Paelle. Za predjed so postregli solato ter specifičen česnov (salsa alioli) in paradižnikov namaz s popečenim kruhom. Kuharja sta nam nato ponosno pokazala ogromno ponev, premera enega metra, v kateri je bila pripravljena okusna Paella...