Preskoči na glavno vsebino

Los primeros dias...

Ponedeljek 14.10.2019 - CIUDAD DE LAS SCIENCIAS (Oceanografico)

Dan smo začeli z ogledom delovnih mest kamor so nas pospremili koordinatorji. Predstavili pot do delovne lokacije, delovni čas ter naravo dela. 


Popoldne smo preživele v Oceanograficu, največjem akvariju v Evropi, kjer smo z navdušenjem opazovale raznolike morske živalske vrste, kot so morski levi, delfini, beluge, mroži, pingvini, krokodili, morski psi in mnoge drugeZa nameček smo si ogledale predstavo z delfini, ki zasluženo veljajo za ene najbolj inteligentnih živali. 












Izobraževalni park Ciudad de las Sciencias, kateri združuje umetnost ter znanost, je presežek moderne arhitekture, ki s svojimi futurističnimi objekti navdušuje tako obiskovalce kot tudi sprehajalce po izsušeni strugi reke Turie. Na vodni gladini pred muzejem znanosti, Hemisferico, smo se navdušene odločile, da preizkusimo zorbing, tako imenovano kotaljenje v napihljivih žogah po vodni gladini. Pot proti domu smo zaključile s sprehodom po parkih nekdanje reke, kjer nas je najbolj presunil športni duh domačinov. 





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vamos a la playa...

Četrtek 17.10.2019 Po jutranji kavi v zdaj že domačem lokalu v bližini farmacije Viguer, kjer natakarica brez vprašanja prinese kar po navadi naročita, sta se Brina in Katja napotili na delo. Njuna mentorica Cristina se je po treh dneh uvajanja in opravljanja precej nezahtevnih administrativnih del odločila, da ju nauči dela in nadzorovanja kompleksnih naprav za odkrivanje bolezni, nosečnosti in na splošno različnih koncentracij določenih snovi v krvi ter urinu. Predvsem sta delali z napravo za imunologijo, kjer jima je Cristrina med drugim pokazala tudi testiranje za bolezen aids ter hepatitis b; med reaktivi, ki so potrebni, da dokažemo bolezen v krvi pa je tudi reaktiv za testiranje bolezni sifilis, katera se občasno (nekaj primerov na leto) še pojavi v Španiji. Teja in Julia sta dan začeli s sprehodom po mestu, kjer sta skupaj s profesorico posedeli ob horchati in fartoni. Popoldne sta na delu merili maso vzorcev prahu iz ventilacijskih naprav ter preverjali kvaliteto in

... flamenco !

Torek 15.10.2019   Torek je bil naš prvi delovni dan. Brina, Katja, Ana in Kaja so se že ob 8.00 odpravile na delo, Julia in Teja pa sta čez dan raziskovali mesto in trgovine, nato pa sta se ob 14.00 tudi oni odpravili proti laboratoriju.   Bri na in Katja sta delo pričeli z administrativnim delom, nato pa nadaljevali s pripravo  personaliziranih  mešanic tablet za lažjo organiziranost pri jemanju le teh v primeru, ko imajo bolniki veliko različnih zdravil, ki jih morajo jemati ob določenih delih dneva. Edina angleško govoreča oseba v laboratoriju in farmaciji  Viguer  nama je razložila delovanje naprav za analizo krvi in urina ter pokazala njihov način dela v lekarni.   Ana  in K aj a sta se razdelili in vsaka s svojim tehnikom podjetja  Anticimex  odpravili na teren, kjer sta preverjali higienske standarde podjetij, javnih ustanov ter domov. Podjetje se specializira predvsem na iztrebljanje žuželk, miši in podgan s pomočjo nastavljanja pasti in strupov. Vožnje do l

Albufera y Paella Valenciana

Nedelja, 20.10.2019 Po športno preživeti soboti smo si v nedeljo po neprespanem tednu privoščile malo daljši spanec. Ob 12-ih smo se s preostalimi Erasmus+ dijaki odpravile v 10 km oddaljeno Albufero, največje jezero v Španiji. Naravni rezervat Albufera je znan po nasadih riža in je dom številnih vrst ptic. Poleg raznolike biotske pestrosti je to območje tudi izvor tradicionalne španske jedi, Paella. Ob prihodu sta nas na čolnu pričakala vodiča, ki sta se po najboljših močeh trudila zakriti sledi dežja. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se vkrcali na čoln in odpluli v neznano. Po uri vožnje skozi raznolike kanale, kjer so nam družbo delale race in raznovrstne ptice, smo se odpravili proti restavraciji na pokušino tradicionalne španske jedi, Paelle. Za predjed so postregli solato ter specifičen česnov (salsa alioli) in paradižnikov namaz s popečenim kruhom. Kuharja sta nam nato ponosno pokazala ogromno ponev, premera enega metra, v kateri je bila pripravljena okusna Paella