Nedelja, 20.10.2019
Po športno
preživeti soboti smo si v nedeljo po neprespanem tednu privoščile
malo daljši spanec. Ob 12-ih smo se s preostalimi Erasmus+ dijaki
odpravile v 10 km oddaljeno Albufero, največje jezero v Španiji.
Naravni rezervat Albufera je znan po nasadih riža in je dom
številnih vrst ptic. Poleg raznolike biotske pestrosti je to območje
tudi izvor tradicionalne španske jedi, Paella.
Ob prihodu sta
nas na čolnu pričakala vodiča, ki sta se po najboljših močeh
trudila zakriti sledi dežja. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se
vkrcali na čoln in odpluli v neznano. Po uri vožnje skozi raznolike
kanale, kjer so nam družbo delale race in raznovrstne ptice, smo se
odpravili proti restavraciji na pokušino tradicionalne španske
jedi, Paelle. Za predjed so postregli solato ter specifičen česnov
(salsa alioli) in paradižnikov namaz s popečenim kruhom. Kuharja
sta nam nato ponosno pokazala ogromno ponev, premera enega metra, v
kateri je bila pripravljena okusna Paella s piščančjim in zajčjim
mesom. Za sladico smo se posladkale s sladoledom, prelitim s
karamelo.
Medtem ko sta se
Kaja in Katja sprehajali po valencianskih ulicah, sta bili prijetno
presenečeni ob nepričakovanem prizoru bobnarjev Borumbaia
Percussion na trgu Plaza de Ayuntamiento. Po koncu nastopa se je
nekaj nastopajočih tudi slikalo z njima.
Ana se je popoldne odpravila v muzej Palacio de Bellas Artes, kjer
je občudovala srednjeveško, gotsko rimsko in renesančno
rhitekturo Valencije. Barvita razstava najbolj prodornega
valencijanskega slikarja Joaquin Sorolla je Ano popolnoma navdušila.
Ponedeljek, 21.10.2019
Po zanimivem
vikendu, polnem dogajanja, smo teden ponovno pričele z delom v
laboratorijih.
Brina in Katja
sta imeli tokrat laboratorij skoraj zase, saj jima je mentorica
Christina prepustila večino dela. Samostojno sta opravili teste
koagulacije ter sedimentacije krvi in ponovno utrdili pridobljeno
znanje iz prejšnjega tedna z napravami.
Teja in Julia sta
nov teden začeli z malce drugačnim delom, in sicer s titracijami. S pomočjo titracij pa sta preverjali vsebnost kalcija in drugih elementov v vodovodnih
vodah.
Kaja je
preverjala kvaliteto vode v stanovanjskih poslopjih ter podjetjih.
Ana je obiskala
tovarno, znano po proizvodnji rastlinskega mleka, kjer je
preverjala pasti za škodljivce.
Komentarji
Objavite komentar