Preskoči na glavno vsebino

... flamenco !

Torek 15.10.2019 

Torek je bil naš prvi delovni dan. Brina, Katja, Ana in Kaja so se že ob 8.00 odpravile na delo, Julia in Teja pa sta čez dan raziskovali mesto in trgovine, nato pa sta se ob 14.00 tudi oni odpravili proti laboratoriju. 

Brina in Katja sta delo pričeli z administrativnim delom, nato pa nadaljevali s pripravo personaliziranih mešanic tablet za lažjo organiziranost pri jemanju le teh v primeru, ko imajo bolniki veliko različnih zdravil, ki jih morajo jemati ob določenih delih dneva. Edina angleško govoreča oseba v laboratoriju in farmaciji Viguer nama je razložila delovanje naprav za analizo krvi in urina ter pokazala njihov način dela v lekarni. 

Ana in Kaja sta se razdelili in vsaka s svojim tehnikom podjetja Anticimex odpravili na teren, kjer sta preverjali higienske standarde podjetij, javnih ustanov ter domov. Podjetje se specializira predvsem na iztrebljanje žuželk, miši in podgan s pomočjo nastavljanja pasti in strupov. Vožnje do lokacij jima je krajšalo živahen klepet z voznikom ter poslušanje klasične glasbe. Julia in Teja si svoje izkušnje nabirata v Ambytalisu. Prvi dan sta pomagali pripraviti material, ki ga potrebujejo pri raziskavah za naslednji delovni dan. Prav tako pa sta opravljali meritve na različnih vodovodnih vodah in vzorcih bazenskih voda, ki so jih stranke prinesle na vpogled. 


Večer smo preživele v andaluzijskem duhu in sicer z ogledom flamenko plesa, izredno ekspresivne glasbene in plesne zvrsti, ki je ekonomsko ogroženim ljudem pomagala pri izražanju svojih čustev. Spremlja ga glas kitare, petja in ploskanja. Glasbena skupina in plesalka sta nas popolnoma začarala in prevzela s svojo energično energijo in udarnim temperamentom. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Hola de Valencia!

Sobota 12.10.2019
Naša španska avantura se je začela v soboto, 12.10. 2019 in sicer z vožnjo do Trevisa. Po uri in pol dolgem letu nas je v Valencii pozdravilo sončno in toplo vreme. S kombijem nas je simpatični voznik zapeljal do stanovanja, kjer že živita bivša dijaka tehniške gimnazije, ki sta v Španiji prav tako preko Erasmusa. Pet dijakinj se nas je namestilo v velikem sedemposteljnem stanovanju, Ana in profesorica pa stanujeta v sosednji ulici v rezidenčnem stanovanju, vsaka s svojo kopalnico.

Po večerji, ki nas je pričakala v stanovanju, smo se odpravile na nočni potep po Valencii. Ta nas je nemudoma očarala s sproščeno energijo in španskim temperamentom, ki je še posebej prišel do izraza, saj so Španci prav ta dan praznovali "DiadeEspaña" (dan Španije) in so bile ulice preplavljene z omamnimi dišavami, poskočno glasbo in živobarvnimi stojnicami.

                           Barvitost španske kulinarike                       Okušanje sangrije 
Na poti do središča dogaja…

Adios Valencia

Četrtek 24.10.2019 Tokrat sta dan delovno začeli samo Brina in Katja. Poleg običajnega dela danes naučili tudi dela z antibiotiki in sicer antibiogram. Popoldne smo skupaj z organizatorji preživele na prijetnem poslovilnem kosilu, kjer smo še zadnjič jedle znamenito Paello. Po kosilu smo se s težkim srcem poslovile ter se zahvalile za gostoljubnost. Temu je sledil ogled grafitou po mestu, kjer smo jih z navdušenjem opazovale ob zanimiv razlagi njihovega pomena. Dan smo zaključile z še zadnjimi nakupi spominkov ter ob vroči čokoladi in churrosih pričakale večer.

¿Que es horchata?

Sreda 16.10.2019
Sreda je bila zaznamovana z navdušenjem Katje in Brine nad novo pridobljenim znanjem pri določanju krvnih skupin ter Rh faktorja. V farmacevtskem laboratoriju nama je na najino prošnjo simpatična uslužbenka Cristina odvzela vzorec krvi, ki sva ga nato sami testirali in tako še v praksi utrdili svoje znanje.

Tudi Ana in Kaja sta delovni dan zaključili zadovoljni ter polni novih informacij o higienskih standardih, predvsem v restavracijah s hitro prehrano ter javnih šolah, kjer ju je marsikdaj presenetilo zaskrbljujoče realno stanje razmer.